Blog

dinsdag, 20 januari 2015 - 3:46pm by YannickHMadoun

The global community of Creative Commons Affiliates is starting a new tradition: collectively compiling an annual mixtape of great music from artists using CC licenses.

maandag, 21 juli 2014 - 6:52pm by YannickHMadoun

Eind vorig jaar heeft Creative Commons de nieuwste versie van zijn licenties gelanceerd.

donderdag, 20 maart 2014 - 9:44am by YannickHMadoun

Vandaag lanceert Creative Commons de eerste officiële vertaling van de CC0 Publieke Domein Dedicatie Tool.

vrijdag, 7 februari 2014 - 3:04pm by YannickHMadoun

As open data and open data projects are becoming increasingly important as value creators in the modern-day economy, it is nice to see that important efforts are being made to professionalise and perpetuate the open data community. If we really want to harvest the potential of open data, we must look beyond regional and national interests when considering yet again a new licensing suite. The open data community is a global movement, so open data projects and it's licenses should keep this premise in mind.

maandag, 25 november 2013 - 9:49pm by YannickHMadoun
We zijn zeer trots dat we vandaag de 4.0 versie van onze licenties kunnen voorstellen! Deze licenties - waar meer dan twee jaar aan gesleuteld is - zijn de meest globale en juridisch sluitende licenties die tot nog toe door CC werden ontwikkeld.

Over CC

Creative Commons helpt je jouw kennis en creativiteit met de wereld te delen. Als je anderen de kans wil geven om jouw creatief werk te delen, gebruiken en er zelfs op voort te bouwen, kan je overwegen om het met een Creative Commons-licentie te publiceren. Deze vrije en gemakkelijk te gebruiken auteursrechtenlicenties bieden een eenvoudige, gestandaardiseerde manier om aan het publiek toestemming te geven om jouw creatieve werk te gebruiken en te delen, onder voorwaarden die je zelf kiest. CC-licenties laten toe om de voorwaarden van jouw auteursrecht te veranderen van "alle rechten voorbehouden" naar "sommige rechten voorbehouden".

Licenties

Creative Commons licenties bieden je een eenvoudige manier om de auteursrechtenbepalingen te beheren die automatisch op creatief werk van toepassing zijn. De licenties laten delen en hergebruik van creatief werk toe op een flexibele en legaal sluitende manier. Creative Commons biedt een kernpakket van zes auteursrechtenlicenties aan. Er bestaat niet één Creative Commons licentie, daarom is het belangrijk om te beslissen welke van de zes licenties je neemt op je werk en welke van de zes licenties van toepassing is op een creatief werk dat je wilt gebruiken.

Subscribe to Voorpagina-feed