Proximus mail, dit kun je er allemaal mee doen

Proximus is een telefonie en internetaanbieder die jou als klant een voordeel biedt in de vorm van webmail. Deze mailserver vind je op de website van Proximus terug. Je kunt jouw mailbox instellen wanneer je een abonnement kiest. Webmail is een mailsysteem wat jou als klant het voordeel biedt dat je altijd en overal je mail kunt lezen, zonder dat je daarvoor specifiek op je mobiele apparaat of laptop de mailbox hoeft te openen. Wanneer jij om privacy redenen dus geen mailbox op jouw mobiele telefoon of tablet hebt staan kan je dus alsnog via de browser jouw mails lezen.

E-mail contact

Meerdere mailaccounts in een app

Daar waar je bij de meeste mailsystemen slechts één mailaccount kan aflezen is het bij Proximus mogelijk om meerdere accounts toe te voegen aan die ene webmail. Het voorkomt dat je, wanneer je bijvoorbeeld een Gmail, Live of Yahoo account hebt, moet switchen naar meerdere mailboxen en webpagina’s om al jouw mail te lezen. Dat is een eigenschap die jou behoorlijk wat tijd zal besparen wanneer je onderweg bent. Op de website van Proximus mail lees je hoe je een andere mailaccount in no time hebt geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is de juiste instellingen en je wachtwoord wat bij de betreffende account hoort. Zorg er dus voor dat je deze gegevens bij de hand hebt wanneer je aan het werk gaat.

Jouw mail handig onderverdeeld

Een Proximus mailbox is handig, maar het is uiteraard fijn wanneer je de mails die binnenkomen goed overzichtelijk kunt terugvinden. Het is dan ook wel zo prettig om te weten dat er meerdere categorieën zitten in jouw webmail account. Zo wordt spam automatisch onderschept. Dit is overigens wel iets om goed in de gaten te houden. Sommige organisaties stellen hun mailberichten zo op dat Proximus mail ze wellicht onterecht als spam beschouwt. Het is dan ook een goed idee om deze mailbox met regelmaat te lezen wanneer je bepaalde berichten mist. Daarnaast kan je mails zo plaatsen dat ze als belangrijk worden gemarkeerd. Je raakt nooit meer een bericht kwijt.

Webmail op jouw mobiele telefoon

Heb jij een smartphone en vind je het prettig om jouw mails bij de hand te hebben, dan kan je de mailbox instellen als een app op jouw mobiele telefoon. Op die manier kan je op de app aflezen of je mail binnenkrijgt. Ook hier geldt weer dat je er meerdere mailaccounts aan kunt koppelen zodat je altijd een compleet overzicht van jouw e-mail hebt. Wanneer je kiest voor de app krijg je ook meldingen wanneer er een bericht binnenkomt. Op die manier ben jij altijd op de hoogte en mis je geen belangrijke berichten meer. Mail lezen via de app gaat zonder inloggen op de browser. Je vindt de app voor jouw mobiele telefoon op de website van Proximus. Je kan ook rechtstreeks bij de appstore van jouw mobiele toestel kijken voor de juiste app om te installeren.